Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας kinderCARE99   Δείτε Περισσότερα

Ασφαλίσου
Online

Link

Θέλω Ασφάλεια Σκάφους!

Βρες την ασφάλεια που σου ταιριάζει!

Διάλεξε και κλείσε το συμβόλαιο σου!

Γράψε μας τις ασφαλιστικές σου ανάγκες!

Συμπλήρωσε στην παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος τις ασφαλιστικές σου ανάγκες και θα σε καλέσουμε άμεσα για να σου προτείνουμε τις ιδανικές επιλογές για εσένα.

  Ενδιαφέρομαι για...

  Συχνές ερωτήσεις για ασφάλεια σκάφους

  Είναι υποχρεωτική η ασφάλεια σκάφους;
  Σύμφωνα με τον νόμο 4256 ΦΕΚ 92/14-4-2014, η μετακίνηση και κυκλοφορία των πλοίων αναψυχής, των επιβατηγών πλοίων και των μικρών σκαφών του Πρώτου Μέρους του παρόντος νόμου καθώς και των μικρών σκαφών ή άλλων θαλάσσιων μέσων αναψυχής τα οποία θεωρούνται ταχύπλοα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα, επιτρέπεται μόνον αν αυτά είναι ασφαλισμένα.
  Τι καλύπτει η ασφάλεια σκαφών;
  Η ασφάλιση σκαφών καλύπτει: α. Tις υποχρεωτικές από το Νόμο καλύψεις αστικής ευθύνης. Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σκάφους καλύπτει τον κάτοχο από οικονομικές απώλειες που θα υποστεί εάν κληθεί να αποζημιώσει τρίτους για τραυματισμός ή θάνατο τρίτου, για υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων καθώς και κάλυψη για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. β. Την ασφάλιση κατά ζημιών του ίδιου του σκάφους (μικτή). Η μικτή ασφάλιση σκάφους καλύπτει τον κάτοχο για ζημιές του ίδιου του σκάφους από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση και κινδύνους θαλάσσης.
  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σκάφος μου για θαλάσσια σπορ;
  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε χρήση του σκάφους σας για θαλάσσια σπορ όπως σκι, μπανάνα, αλεξίπτωτο κ.λπ., θα πρέπει να το δηλώσετε στην ασφαλιστική εταιρεία. Στη συνέχεια εκείνη θα υπολογιστεί το σχετικό επασφάλιστρο και θα σας καλύψει στο ενδεχόμενο ατυχήματος κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων.
  Αν στείλω σήμερα την αίτηση ασφάλισης, μετά από πόσο καιρό καλύπτομαι;
  Η κάλυψή σου θα ισχύει μετά την πιστοποίηση της καταβολής των ασφαλίστρων από την εταιρεία μας και εφόσον λάβεις από εμάς βεβαίωση ασφάλισης, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται σε αυτήν. Λόγω της ταχύτητας των συστημάτων πληρωμής του Thelo Asfaleia, συνήθως λαμβάνεις τη βεβαίωση ασφάλισής σου το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την ημερομηνία πληρωμής σου.
  Η ασφάλεια μου καλύπτει και άλλους οδηγούς του σκάφους μου;
  Ναι, η ασφάλεια που έχεις συνάψει για το σκάφος σου καλύπτει και άλλον οδηγό με νόμιμη άδεια. Συστήνεται πάντως να δηλώνεται από την αρχή αν θα οδηγεί το σκάφος σας και κάποιος άλλος οδηγός. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που έχει την άδεια χειριστή για διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο, ενδέχεται να υπάρξει επασφάλιστρο.
  Link
  Link
  Μετάβαση στο περιεχόμενο